15-16 OCTOMBRIE ÎN BUCUREȘTI CU COPII

15-16 OCTOMBRIE ÎN BUCUREȘTI CU COPII

Ca în fiecare săptămână, încercăm să adunăm cele mai frumoase evenimente pentru voi.

SÂMBĂTĂ 15.10

■ ASOCIATIA LEMNIKO vă invită la - Atelierele lor de creație (sâmbătă,în intervalul 10.00-13.00) care se adresează copiilor cu vârste de peste un an și opt luni, părinților și chiar bunicilor care vor sa evadeze puțin în lumea minunată a copilăriei.

UNDE? Comuna Dascalu, județul Ilfov

În ce consta atelierul?
Micutii își vor alege jucăriile pe care doresc sa le picteze si, cu ajutorul unor vopsele non-toxice, le vor decora într-o maniera personala. Lemniko este o asociatie nonprofit, care produce o gama variată de jucării din lemn: masini, camioane, elicoptere, avioane, flori, caluti etc. Adultii vor fi si ei surprinși de ceea ce pot realiza cu puțin efort și cu un gram de imaginatie.

Vă distrati si, totodată, susțineți programele de reintegrare socială pe care le derulează.

Biletele le puteți achiziționa și de aici: https://www.iesilajoaca.ro/products/asociatia-lemniko .

■ Lumiland vă invită cu mic, cu mare sâmbătă, 15 oct, de la ora 11:00, la un spectacol de teatru de păpuși, o producție Teatrul SoArt: RONȚĂILĂ ȘI MOTĂNILĂ!
Într-o valiză, care nu este o valiză oarecare, se poate găsi o adevărată poveste amuzantă şi educativă pentru copii.

Odată deschisă, copiii vor avea parte de aventurile lui Ronţăilă şi Motănilă.
Ronţăilă este un şoricel cuminte căruia îi place să se joace, dar şi să înveţe. Partenerul lui de joacă este Motănilă, un năzdrăvan şi un neastâmpărat, care nu-i dă pace lui Ronţăilă şi îl tot provoacă.

Însă, cu ajutorul copiilor şi al unor alţi prieteni pe care îi veţi cunoaşte ulterior, Ronţăilă va reuşi într-un final să-l cuminţească pe Motănilă. Până la urmă, Motănilă descoperă o nouă opţiune, aceea de a fi bun. Micile răutăţi se dovedesc a fi doar rezultatul neştiinţei de a face altfel.

Vârsta recomandată: 3+
Durata spectacolului: 45 min (fără pauză)
Preț: 35 lei biletul / persoană

Radar New Media Art

RADAR aduce un loc de joacă care îmbină arta cu tehnologia pentru copiii imaginativi.
RADAR organizează un spațiu dedicat copiilor pentru a-i familiariza într-un mod interactiv și creativ cu noile tehnologii. Instalațiile folosesc AR (augmented reality), VR (virtual reality), proiecții video, senzori de mișcare, lumini și sunete care captează atenția celor mici și le permite să controleze și să exploreze o lume fantastică.

Ce voi vedea?
𝐀𝐯𝐚𝐭𝐚𝐫 𝐬𝐰𝐢𝐧𝐠 >>> Un balansoar în care „umbrele” participanților devin avataruri și se pot vedea în proiecția interactivă cu fiecare mișcare.
𝗙𝗮𝗻𝘁𝗮𝘀𝗠𝗲 >>> O hologramă cu măști și avatare fantastice create după chipul participanților
𝗙𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗮𝗿𝗽𝗲𝘁 >>> Utilizatorul ia rolul lui Alladin, prin intermediul VR-ului, și zboară pe un covor fermecat. Cu ajutorul mâinilor și al corpului colectează puncte și se ferește de obstacole pentru a întâlni geniul fermecat. 
𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁𝗞𝗻𝗼𝘁𝘀 >>> O instalație în care pot interacționa între 1 și 6 copii, creând un spectacol de lumini doar prin mișcările lor și conexiunile pe care le fac.
𝗗𝗲𝗲𝗽𝗦𝗽𝗮𝗰𝗲 >>> Utilizatorii pot explora o parte a Universului, a sistemului solar, într-un mod interactiv, prin realitate virtuală hand tracking și gesture recognition și pot ține în palmă planetele, interacționa cu ele și le pot rearanja. Vor putea pătrunde și într-o gaură neagră și vor fi transpuși în universuri paralele.
𝗪𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗥𝗼𝗼𝗺 >>> O cameră interactivă cu instalații de lumini, care sunt activate la fiecare pas.
𝗠𝗲𝘁𝗮𝗯𝗮𝗹𝗹 >>> O proiecție interactivă care alternează în funcție de locul în care participantul trimite mingea de fotbal, creând mereu o nouă realitate.
𝗘𝗰𝗼𝗖𝗶𝗿𝗰𝘂𝘀 >>> Spectacol de circ cu animale ce va putea fi accesat prin realitate augmentata, cu ajutorul unui filtru de Instagram.

Cine mă va ghida în interior? Pufarici, mascota LIDL, prietenos, curios și entuziasmat de noi tehnologii și de artă.
Când? 14 - 16 Octombrie
Unde? Palatul Oscar Maugsch https://goo.gl/maps/t9ST6GSFjYgkQdH96 (aproape de Piața Universității, intrarea din strada Toma Caragiu)
Prețul biletului include accesul și în celelalte două locații din festivalul RADAR (https://www.facebook.com/events/632595591566211/), unde vor putea descoperi instalații de lumină, spații imersive, sculptură digitală, instalații interactive.
Palatul CCI - Camera de Comerț și Industrie București https://goo.gl/maps/SfyM6FW38JRPyYHh7
 Ghica House https://goo.gl/maps/NvotHGub7Ej8YQx57
 Care este programul?
- Vineri între 14.00 - 23.00
- Sâmbătă și duminică între 11.00 - 23.00.

■ Terra Salin vă invită Sâmbătă, 15 Octombrie la orele 11.00 și 12.00 - la Atelierul de modelaj cu Mama la 30+.

Vârsta recomandată: 2+

■ Teatrul Țăndărică vă invită Sâmbătă, 15 Octombrie la orele 11.00 la OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE

În premieră națională, Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, „debutează” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare și sensibilitate, care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie, speranță.
Vârsta recomandată: 4+

■ Mâine, 15 octombrie, strada Arthur Verona devine pietonală! 
Vă așteptăm, împreună cu artiștii care au semnat ediția #ARTogether, dar și alții, pentru a ne cunoaște. 

Iar pe cei mai curioși și creativi dintre voi îi invităm să participe la workshopuri de artă neconvențională. 

De muzică se ocupa RAGE & ROK 

 

TĂPUŞELE vă invită sâmbătă, 15 octombrie, ora 10.00 și 11.30, la spectacolul-atelier “Micul nor”.
Vârsta recomandată: 1-4 ani.
Micul Nor nu e decât un copil pus pe joacă ca și tine. Ce-ar fi să zboare pe aici? Sau pe dincolo? Sau peste casele acelea? Ce-ar fi să se transforme într-un avion? Sau într-un copac? Și cum fac oare norii cei mari să plouă?

Cost bilet un copil+un părinte: 70 lei.
Cost bilet un copil+doi părinți: 80 lei
Cel de-al doilea copil al familiei: 30 lei.

■ Și în acest weekend se desfășoară Târgul de Toamnă al Copiilor la Opera Comică pentru Copii, în zilele de sâmbătă (10-19) și duminică (10-14). Accesul în târg este gratuit, iar participarea la activități se efectuează pe bază de tichete, disponibile la Magazinul OCC.

DUMINICĂ 16.10

Teatrul Țăndărică vă invită Duminică, 16 Octombrie la orele 11.00 la Capra cu Trei Iezi

Vârsta recomandată: 3+

 

Targul de carte Bookist, de la Cofferino Hub, Str. Soltuzului nr.12, intre orele 11-17.00

De Halloween, vino împreună cu copiii tăi la atelierele Kinder organizate în București, la Muzeul Național al Țăranului Român. Hai să vorbim despre cele mai comune cinci frici ale copiilor, cum le putem învinge prin joculețe și ce puteri au măștile românești asupra lor. Biletele sunt gratuite și se pot descărca de pe site-ul TomTix, acestea fiind în număr limitat. Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment și la numărul de locuri disponibile accesați site-ul kinder.com, secțiunea „Regulament campanie”.
1BILET = PARTICIPARE PĂRINTE + COPIL
Cand?

15.10.2022 
10:00-12:00 (grupa mică 6-9 ani)
13:00-15:00 (grupa mare 10-14 ani)

16.10.2022
10:00-12:00 (grupa mică 6-9 ani)
13:00-15:00 (grupa mare 10-14 ani)

Ateliere Kinder de Halloween, Muzeul Țăranului Roman, Ieși la Joaca

Muzeul Național al Hărților vă invită la atelierul Ce-i cu Arta contemporană?! Atelier de desen.

În prima parte a atelierului, vom vizita Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. MNHCV găzduiește în prezent o expoziție specială de artă contemporană: „EFFI & PYM – Beatrice von Babel”. Vom explora împreună felul în care noua expoziție intră într-o relație de simbioză atât cu lucrările aflate în cadrul Colecția Permanente a MNHCV, cât și cu spațiul propriu-zis al muzeului. Copiii vor fi invitați să identifice lucrările din expoziția „EFFI & PYM – Beatrice von Babel”, lucrări care sunt răspândite prin întregul muze. Așadar miza pentru copii va fi să își dea seama ce este artă contemporană și ce nu și să arumenteze asemănări și deosebiri între lucrări de artă contemporană și exponatele din colecția peramanentă la MNHCV.

UNDE? MNHCV/Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Strada Londra 39

65 de lei/participant. Plata se face la recepția Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi
Copii de 4-7 ani (12:00 - 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 - 15:00)

■ Între 𝟏𝟒 𝐬̧𝐢 𝟏𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, #Spotlight2022 - #MadeinRO transformă 𝐂𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 într-o 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̧𝐚̆ 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐮𝐥𝐨𝐚𝐬𝐚̆ prin 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̧𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐬𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐦𝐚𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 realizate de 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬̧𝐭𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢.
În ultima seară de festival, pe 𝟏𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐀𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐓𝐫𝐢𝐮𝐦𝐟 celebrează 100 de ani de la inaugurare şi se alătură #Spotlight – #MadeinRO cu o 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐦𝐚𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 impresionantă, completată la interior de 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫.

 Detalii şi program: https://bit.ly/3rSOhqz.

 

 Outline Streetart Festival 2022. Primul festival de graffiti și street art din București