Activități copii 18.09 - 19.09

Activități copii 18.09 - 19.09

Găsiți mai jos calendarul activităților pe săptămâna aceasta:

▣ Roaba de cultură

Dragi juniori, Roaba de Cultură vă invită sâmbătă 18 Septembrie, de la ora 12.00, la Roaba de Lectură (scena mică), din Parcul Herăstrău, la un atelier de lectură cu ? „Frederick“ și ?„Swimmy“ de Leo Lionni.
Atelierul va fi susținut de Liana Alexandru.
Vârsta recomandată: 5+

Roaba de Cultură, în parteneriat cu Grădina cu Filme – Cinema & More, proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - CREART, te așteaptă sâmbătă, 18 Septembrie, de la ora 19:00, la concertul We Singing Colors, din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), Roaba de Cultură.

Asociația Green Revolution (AGR) va desfașura, în data de 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a Târgului de jucării „2nd Life” un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI, și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de Prințesa Urbană și Psihologul Ana Pantazescu.

De asemenea, pe tot parcusul său, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: pictură pe ceramică, picture cu degetele, concursuri - caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc.

Program:
10:30-10:50 Atelier de educație financiară - Școala de Bani pentru adulți și copii, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu, BCR
11:00-12:00 PREMIERA piesei de teatru ”Vraja Ecranelor” cu Teatrul Sufletos - by Prințesa Urbană
12:15 -12:35 Despre importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză - powered by TEDI
13:30-16.30 PAUZĂ (Muzica ambientală)
17:00 - 18:00 Mimaginabil, un spectacol de muzicã şi pantomimã, cu Alexandru Pribeagu și Nidal Ştefan
18:00 - 19:00 Debate Printesa Urbana și psiholog Ana Pantazescu despre importanța donațiilor

▣ Cofferino Hub

Bookisit, târgul de carte second-hand prietenos cu *toată* familia, revine cu ediția #5!

Organizat în jurul conceptului #reuse #reduce #recycle, #reread, târgul este o inițiativă autohtonă de promovare a lecturii, care își propune să aducă împreună părinți, copii, bunici, mătuși și alți pasionați de cărți și lectură, duminică, 19 septembrie, 11:00-17:00, acasă la Cofferino Hub.
*Intrarea la târg este gratuită!*

**Toate locurile pentru expozanți au fost ocupate. Te așteptăm în calitate de vizitator și cumpărător!**

***În cadrul târgului, vor avea loc două ateliere oferite gratuit: De la ora 11:00, Atelier de lectură și muzică, cu Claudia Bistriceanu;
De la ora 14:00, Atelier de lectură și joacă, cu Adina Giurgea.

În timp ce tu alegi cărțile care-ți plac la Bookisit #5, târgul de carte second-hand prietenos cu toată familia, Adina a pregătit celor mici un atelier de lectură și joacă bazat pe cartea „Trambulina, bate-o vina!”, de Nicoleta Sibișan, il. Amandine Bănescu, o carte umoristică în versuri care prezintă o zi obișnuită din lumea unor animale mai… neobișnuite.
Te invităm la un exercițiu de imaginație care va amuza copios toată familia și la o activitate inspirată de poveste!
*Vârsta recomandată 4+.
**Activitatea se desfășoară în aceeași locație cu târgul, pe data de 19 Septembrie, ora 12.00.
***Intrarea este gratuită, locurile se ocupă în ordinea sosirii.

▣ Senzoria

Asociația Senzoria are bucuria de a vă invita la evenimentul de lansare a programelor de toamnă dedicate atât copiilor, cât și adulților, care va avea loc Duminică 19 Septembrie 2021, în intervalul orar 10:00-18:00 în sediul propriu din Sat MOVILA 163 C, comuna Niculești, Jud. Dâmbovița, zona Periș - lângă București.

INTRARE GRATUITĂ.

PROGRAM
10:00 Tur ghidat
11:00 Atelier dezvoltare personală
12:00 Atelier pictură
13:00 Atelier grădinărit
13:30 Tur ghidat
14:00 Atelier muzică
15:00 Atelier creație
16:00 Atelier grădinărit
17:00 Tur ghidat

CONTACT:
www.senzoria.ro
0755336117
contact@senzoria.ro

▣ O zi în lumea sticlei pentru cei mici

Unde? Grădina Sticlarilor, Strada Vasile Lascăr 36, București

Se spune că o zi în care înveți ceva nou este o zi câştigată. Începând cu luna septembrie, îi invităm pe micii curioşi să exploreze lumea sticlei alături de noi.

Vom ține două ateliere pe zi, prin urmare vă rugăm să menționați intervalul orar la care doriți să vă înscrieți.
Grupa I: 16:00 - 18:00
Grupa II: 18:30 - 20:30
Atelierul durează două ore timp în care vom lucra cu două tehnici de prelucrare a sticlei.

Înscrierile se pot face pe link-ul shorturl.at/qCM47, prin mesaj pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 0745 072 632.

Costul atelierului este de 95 de lei, toate materialele fiind incluse.

Copiii pot participa la ateliere doar însoțiți și supravegheați de părinți.

▣ Festivalul #SalutCULTURA! în Parcul Drumul Taberei

Festivalul #SalutCULTURA este organizat în Parcul Drumul Taberei, în perioada 24.07.2021- 18.09.2021, sâmbătă, în fiecare săptămâna.

WEEKEND SESSIONS

Weekend Sessions la Grădina Botanică continuă și în 18&19 Septembrie. Ne reîntâlnim la picnicurile lor culturale, cu sesiuni de jazz, muzică clasică, pop-indie, poezie şi degustări de la mici producători locali. Bilete pentru următoarele ediţii pe găsiți pe www.weekendsessions.ro.

Preț: 60 lei de persoană (la care se adaugă 10 lei acces la Grădina Botanică)
Program: 15.00-21.00, access de la 15.00 prin intrarea principală, Șoseaua Cotroceni 32
Copiii sub 12 ani au intrarea liberă în festival, se plăteşte doar biletul de intrare la Grădina Botanică, 5 lei

Opera Comică pentru copii

Chiar și acum, la peste două secole de la naștere, Wolfgang Amadeus Mozart continuă să ne inspire prin geniul său. La 3 ani, acesta cânta la pian, la 5 începuse deja să compună, la 8 ani scria prima lucrare muzicală, care se află încă în repertoriul public, iar la 12 ani, prima operă! Povestea simfonică inspirată din viața sa conține secvențe muzicale îndrăgite semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit.
Spectacolul se va ține în Salonul Mozart!

Program: 18-19 Septembrie, ora 10.00

Bilete: https://www.bilete.ro/viata-lui-mozart-periplu-simfonic/

Teatrul de Animaţie Țăndărică

Nu uitați că va întâlniți cu Țăndărică in fiecare weekend pe Victoriei / Muzeul de Artă / Hotel Radisson începând cu ora 17:00. Mai multe amănunte (ora, bilete) găsiți urmărind link-ul de mai jos:
https://www.teatrultandarica.ro/program/

18 Septembrie 11.00 - Tigrișorul Petre - Sala Țăndărică
19 Septembrie 11.00 - Crăiasa zăpezii - Sala Țăndărică