Evenimente pentru copii în luna Decembrie în București

Evenimente pentru copii în luna Decembrie în București

▪ EDELAND PARK

Mos Craciun vine in vizita la Edenland Park!🎄Da, ai auzit bine! 
Pentru ca atmosfera magica sa fie completa, Edeland te asteapta impreuna cu familia, sa il intampinati pe mosul cu cele mai dragi colinde ale copilariei si sa creati o experienta de neuitat.

P.S. Casuta postala a Mosului te asteapta, nu uita sa iti scrii scrisoarea!📮🎅🏼

Program intalnire cu Moș Crăciun:
03-04 Decembrie, de la ora 12:00 la 17:00
10-11 Decembrie, de la ora 12:00 la 17:00
17-18 Decembrie, de la ora 12:00 la 17:00

Mos Craciun Edenland Iesi la Joaca

▪ Scrisori pentru Moș Crăciun 

Copilul tău a făcut melodiile "Dansul Prieteniei" la grădiniță sau "Ne învârtim" cu tine în sufragerie?

Pe 18 Decembrie le putem face împreună în București, la Sala Dalles de la ora 11.00 în cadrul spectacolului "Scrisori pentru Moș Crăciun" al trupei Marili.

Marili_Scrisori pentru Mos Craciun_Iesi la Joaca

 Atelier de lectură și creație

Atelier de lectură și creație după cartea Mănușa, scrisă și ilustrată după o poveste ucraineană de Jan Brett și editată în română de Vlad și cartea cu genius.

De asemenea, vom citi și din volumul autorului contemporan Brad Florescu, numit Ce a uitat călătorul, de la Editura Frontiera, o poveste adaptată după Mănușa.
Vă lăsăm pe voi să descoperiți care.
Când Nicușor își scapă mănușa albă în zăpadă, nici nu-și dă seama că a pierdut-o.

Rând pe rând, animalele din pădure se strecoară în mănușă, unde e cald și bine. În vreme ce ele se culcușesc înăuntru, Nicușor își caută mănușa peste tot, fără să știe ce se întâmplă de fapt cu ea.

Atelier recomandat copiilor de 3-7 ani.

Durata atelierului - 60 de minute.

Prețul atelierului este de 70 lei pentru fiecare copil, la care se adaugă taxa de intrare la Seneca AntiCafe, care este 15 lei pe oră pentru adult și 12 de copil (în preț sunt incluse apă, biscuiți, fructe sau ceai din bucătăria Seneca AntiCafe)

Vă rugăm ca înainte de înscriere la atelier să consultați site-ul pentru mai multe informații.
https://www.senecanticafe.ro/
Participarea la atelier este confirmată de plata în avans a biletului, care nu este rambursabilă.
Locurile sunt limitate - 10 copii.

Ana in pijama_Iesi la Joaca

 Fata Babei şi Fata Moşului - O producție Teatru Infinit!

Sâmbătă, 17 Decembrie 2022, Ora Ora 11:00 

Spectacolul „Fata Babei şi Fata Moşului” de la Teatru INFINIT este un adevărat regal de lumină, muzică şi culoare. Veţi trăi magia unei poveşti, simţindu-vă parte din ea.
Un spectacol în care textul lui Creangă, susținut cu măiestrie de întreaga echipă de creație, capătă noi înţelesuri pentru lumea în care trăim astăzi. Dar, la fel ca acum o sută, două, trei... chiar mii de ani, în poveşti triumfă adevărul: bunătatea este răsplătită, răutatea este pedepsită, trufia este luată în derâdere, iar tot ce ni se întâmplă are un sens anume.

▪ MUZEUL SATULUI (5-19 DEC)

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 5 - 19 decembrie 2022 să împodobiți unul dintre brazii din muzeu pentru a întâmpina sărbătorile de iarnă „Din nou, împreună!”.


Sunt peste 50 de brazi care așteaptă să fie împodobiți cu diverse decorațiuni aduse, și de ce nu? confecționate de dumneavoastră.
Evenimentul poartă titlul ”Din nou împreună!” și ne propunem să fie sub forma unei expoziții în care brazii, împodobiți cu diferite materiale, să promoveze frumusețea și diversitatea culturilor lumii! Ornamentele sau accesoriile care necesită electricitate sau foc deschis nu sunt permise!

Puteți participa cu clasa, școala, liceul, universitatea, prietenii, familia, colegii de birou, colaboratorii, organizația și beneficiați și de intrare gratuită la muzeu.... pe baza de globuri și decorațiuni! La sfârșitul Campaniei, toți cei care au împodobit un brad vor fi menționați pe pagină de Facebook a Muzeului și vor primi un dar din partea muzeului!

Prima ediție a acestui proiect a avut loc în anul 2021 și a fost gândită ca un concurs între diverse instituții - ambasade, uniuni, școli, cămine culturale etc. Au fost împodobiți în total 33 de pomi de Crăciun spre încântarea publicului vizitator și a celor care i-au împodobit.

Muzeul Satului Impodobeste un Brad_Iesi la Joaca

 ▪ LEGENDA LUI MOȘ NICOLAE

 ▪ Sâmbătă, 3 decembrie, de la 11:00
și
▪ Duminică, 4 decembrie, tot de la 11:00,
Vă așteptăm cu mic, cu mare la un spectacol de teatru interactiv minunat, magnific și mirobolant:
▪ LEGENDA LUI MOȘ NICOLAE
▪ Imediat după spectacol, am pregătit pentru micuții dvs o MEGA PETRECERE
▪ Invitat special: MOȘ NICOLAE

Demult, demult, era un tată harnic, bun și muncitor. Acesta avea 3 fete. Regele a dat anunț că fata care îi va aduce cele mai multe daruri, se va mărita cu fiul lui, printul și astfel, va deveni printesă.
Dar tatăl celor 3 fete era sărman. De unde să strângă el avere și zestre măcar pentru una din fiicele sale?
A venit noaptea și bătrânelul s-a pus la somn. Dar cine credeți că a auzit plângerile bătranelului? Chiar Moș Nicolae! Pentru că ziua Moș Nicolae era regele regatului, iar noaptea se transforma și venea ca Moș Ene pe la gene.
Credeți că îl va ajuta Moș Nicolae pe bătrânel? Dacă da, oare cine dintre cele 3 fete va deveni prințesă? Există un singur mod de a afla! 🧑🏼‍🎄
▪ Vârsta recomandată: 3+
▪ Durata evenimentului:
▪ Spectacol- 30 min
▪ petrecere- 1h
▪ Preț: 60 lei/ copil - 35 lei/adult

Legenda lui Mos Nicolae Lumiland_Iesi la Joaca

 ▪ Am venit să colindăm, Florile dalbe: 10-11 Decembrie

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la... colindat. Pe 10 și 11 decembrie 2022 vă așteaptă la evenimentul cultural de tradiție Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou Am venit să colindăm, Florile dalbe. 

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, începând cu ora 12:00, vă așteptăm la un concert de colinde susținut de Grupul de colindători „Bujorelul” – Drăgănești, Olt, prof. coordonator Florian Mărghidanu și de Ansamblul „Dor, lior dor” al Școlii de Muzică Populară Românească – București, prof. coordonator – Narcisa Băleanu și prof. Alin Rusu, Mehedinți și de artiștii de muzică populară Crina Mihalache din Teleorman și Gabriel Dumitru din Argeș.

Duminică, 11 decembrie 2022, începând cu ora 11:00, vă invităm la Parada obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou, care va începe de la intrarea din Șos. Kiseleff nr. 28 a muzeului nostru și va avea următorul traseu: Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Muzeul Național al Țăranului Român – Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. De la ora 14:00, vizitatorii sunt așteptați în muzeu să se bucure de jocurile cu măști în curțile gospodăriilor din muzeu, ca în satul de altădată.

Festivalul de datini_ Muzeul Satului_Iesi la Joaca

 ▪ Muzeul Satului… în sărbătoare. Târg de cadouri

Între 30 noiembrie și 6 decembrie 2022, orele 9.00 – 17.00, vă invităm la seria de evenimente intitulată Muzeul Satului… în sărbătoare. Târg de cadouri!

Programul va debuta cu un târg cu obiecte și bucate tradiționale românești: de la păpuși la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă cozonaci, murături, dulcețuri și zacuscă, sucuri naturale și siropuri de leac, când vă invităm să alegeți cadouri pentru cei dragi de la meșterii veniți din întreagă țară cu obiecte lucrate de ei. De Sfântul Apostol Andrei, pe 30 noiembrie, va avea loc vernisajul expoziției ”Masca în Teatru”, un proiect al Asociației Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Asociația Femeilor Universitare din România și Universitatea Națională de Arte București.

Muzeul Satului… în sărbătoare. Târg de cadouri_Iesi la Joaca

 ▪ Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică

Targ de Craciun Opera Comica

 ▪ Atelierul interactiv „Îmbracă-l altfel pe Moș Crăciun”

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici la atelierul interactiv „Îmbracă-l altfel pe Moș Crăciun” organizat în expoziția „Moda la porțile Levantului”, deschisă la Palatul Suțu în perioada 27 octombrie 2022 - 26 martie 2023.
Atelierul are loc vineri 16 decembrie 2022, ora 15.00 și 23 decembrie 2022, ora 11.00.

În cadrul atelierului vom afla povești cu jupânițe și principi fanarioți, vom explora împreună moda și modele de odinioară, vom admira rochii de mireasă și rochii de curte din veacul al XVIII-lea, paftale, caftane, anterie și fermenele minuţios decorate cu măiestre cusături.

Și pentru că deja se simte în aer miros de brad și cozonaci, iar sărbătorile de iarnă se apropie, ne-am gândit să folosim acest prilej pentru a lansa o nouă linie de îmbrăcăminte pentru Moș Crăciun, lăsându-ne inspirați de prețioasele obiecte din expoziția „Moda la porțile Levantului”.
Vă așteptăm la palat să bricolăm împreună zâmbete și voie bună!

Imbraca-l pe Mos Craciun Altfel_Iesi la Joaca

 ▪ Împreună, ne pregătim de Crăciun!

ATELIER DE CONECTARE PĂRINTE- COPIL
Timpul petrecut împreună este cel mai frumos cadou!
AGALE și Ema Ciochiu vă invită la un atelier de conectare autentică părinte-copil, cu tematică de Crăciun: copiii vor crea, alături de părinții lor, o coroniță de Crăciun și multe amintiri frumoase!

Atelierul propune o întânire cu emoțiile și o ocazie pentru manifestarea legăturii minunate părinte-copil, prin activitățile pregătite: participanții vor descoperi cum să se împrietenească cu emoțiile lor și să le „îmblânzească” prin metoda EFT, vor lucra cu materiale naturale și elemente specifice sărbătorilor de iarnă și vor experimenta exerciții de conectare autentică prin tehnici de mindfulness și mișcare conștientă.

Toate materialele sunt incluse, iar ceaiul și colindele sunt din partea casei!
Atelierul este recomandat copiilor cu vârste între 4 și 10 ani.

Locația: Bd. Regina Elisabeta nr. 25, et. 3, ap. 19, zona Universitate, București
Durata evenimentului: 2 ore

Atelier de conectare_Iesi la Joaca

 ▪ Ferma De La Coada

În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, cu "cățel cu purcel", vom fi alături de festivitățile organizate la primărie cu bunătăți la ceaun și animăluțele noastre! 

Vor fi prezenți colindători și meșteri populari din multe regiuni ale țării.

Ferma de la Coada activitati de iarna_iesi la Joaca

 ▪ Atelier de conectare și joacă în familie - ”În căutarea sufletului Crăciunului”: 11 Decembrie

Crăciunul. Se apropie ușor în sunet de sărbătoare. E luna în care dăruim și primim deopotrivă, e luna în care coardele fine ale sufletului vibrează, în sunet de clopoței.

Haideți să ne adunăm și împreună să gustăm din tihna sărbătorilor, în ritmul drag sufletului nostru într-un ATELIER de de conectare și joacă în familie.
Vom meșteri împreună un ORNAMENT care să ne împodobească vesel bradul, vom cânta COLINDE, vom frământa și modela TURTA DULCE în forme de sărbătoare, vom asculta o POVESTE, umăr lângă umăr, mari și mici, cu ochii sufletului deschiși către bucuria de a fi și de a împărtăși vibrația magică a Crăciunului.

Atelierul este destinat familiilor cu copii între 3-8 ani.
Costul atelierului este de 125 lei pentru fiecare familie participantă (adult si copil) și include toate materialele necesare realizării a 2 ornamente de brad și unei punguțe de turta dulce.

Atelier de conectare si Joaca

 ▪ Gingerbread Fair

Gingerbread Fair este mai mult decât un târg...este FERICIRE!

De cum intri pe poartă, descoperi emoția sărbătorilor din copilărie, decoruri de poveste, culori, lumini, oameni de turtă dulce, zâmbete, pasiune pusă în lucruri!
Ce găsești de cum pășești?

▪ o casă de turtă dulce, cu pereți ce miros a scorțișoară
▪ produse cu tradiție , de tot felul, lucrate cu tot dragul
▪ ateliere de sărbătoare(muuulte), de la decorarea de turtă dulce , până la crearea propriei decorațiuni de Crăciun
▪ excursie culinară, prin măiestria bucătarilor prezenți
▪ un brad frumos, cu sufletul târgului pus în vârful lui
▪ o cură zdravănă de voie bună

La Gingerbread Fair totul va avea o poveste, așa că setează-ți starea de spirit pentru o întâlnire dulce ca o turtă dulce!
▪ 3-4 decembrie/ orar:10-20
▪ str.Dumbrava Roșie nr.2, lângă Parcul Grădina Icoanei
▪ Intrare 10 lei/pers (copiii până în 14 ani au intrare gratuită)
▪ Toate activitățile vor fi deschise publicului între orele 10-20!

 Săptămâna magică cu Ateliere de Crăciun de la Nativia !

Curioși din fire, copiilor le place să încerce mereu lucruri noi. Orice provocare originală sau activitate creativă îi bucură și le dezvoltă aptitudini importante.
Vă propunem ateliere de creație, în cadrul cărora copiii vor realiza cu mânuțele lor un terariu de Crăciun si un glob de brad. Decorăm, împodobim și meșteșugim cu drag, iar la final ne bucurăm de o mică amintire!

▪ 10 decembrie, 11:00-13:00, 4-6 ani
▪ 16 decembrie, 18:00-20:00, 7-9 ani
▪ 17 decembrie, 11:00-13:00, 10-12 ani!

Nativia learning Center activitati de Craciun

 ▪ Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, București, organizat de UNTOLD Universe (25 noiembrie 2022 – 27 decembrie 2022)

Pe lângă activitățile tradiționale de Crăciun, organizatorii pregătesc workshop-uri și ateliere pentru copii și adulți, spectacole de lumini, activități și experiențe magice care vor întreține spiritul sărbătorilor, în premieră, în București.