Educația în IT si programare – beneficii extrașcolare

Educația în IT si programare – beneficii extrașcolare

Părinții se confruntă cu un echilibru greu de obținut între cum pot asigura timp suficient pentru copii să se joace inocent și nestructurat dar în același timp să-i pregătească pentru competiția din viitor? Această întrebare este una veche, care a fost complicate in zilele noaste de COVID-19.

Programarea pentru copii încurajează obiceiuri mentale bune

Învățarea programării implică utilizarea diferitelor abordări de rezolvare a problemelor. Într-un fel, îi obligă pe elevi să gândească logic de la un pas la altul pentru a atinge un obiectiv cum ar fi o aplicație, un site, un video creat de ei.

Subiectele STEM – știință, tehnologie, inginerie și matematică – sunt considerate „de bază”, deoarece tipurile de gândire necesare lor pot fi aplicate in multiple domenii de activitate pe parcursul vieții. Desigur și studierea unor discipline precum literatura este de neprețuit! Lectura este importantă în sine cât și pentru creativitatea și empatia pe care le poate dezvolta.

Totuși, subiectele STEM necesită un alt tip de organizare mentală. Practica în acest sens dezvoltă obiceiuri care pot fi folosite în nenumărate activități. Copii când vor începe să se gândească la alte activități în afara școlii, de la planificarea vieții lor sociale până la cea a carierei, își vor da seama că intuiția de inginer este foarte binevenită.

Utilizarea reală a limbajelor de programare

▪  Java
▪  C++
▪  Javascript
▪  HTML/CSS

Programatorii și inginerii, în general, au un tip special de relații între ei când vine vorba de abordarea comună în rezolvarea problemelor tehnologice. Cursurile de programare pentru copii pot dezvolta o perspectivă sănătoasă asupra gândirii critice într-un mod temeinic și logic. Indiferent dacă devin designeri profesioniști de jocuri video, studiază informatică sau cu totul altceva, cursurile de la IT Junior le vor construi copiilor o bază de abilități matematice și obiceiuri mentale pe care le vor folosi de acum înainte în școală și în viața de zi cu zi.

Înscrie-te AICI: https://itjunior.ro/programare-copii/ pentru cursurile de programare pentru copii cu vârste între 8-16 ani.