Terra Salin (Haloterapie)

Terra Salin (Haloterapie)

Terra Salin reprezintă o salină artificială cu nebulizator performant de aerosoli salini uscați, deschisă în colaborare cu un medic specialist.

Ședințele de haloterapie durează 45 de minute. Microclimatul hipersalin produs de halogenerator este asigurat în două camere de terapie.

Halogeneratorul este un echipament medical avansat care menţine concentraţia de sare din încăpere constantă pe durata întregii şedinţe.

Haloterapia influențează simptomatologia aparatului respirator prin îmbunătațirea actului de respirație și senzația de eliberare a pacientului ca rezultat al creșterii productivității tusei și degajării pulmonare, reducerea puseelor infecțioase ale aparatului respirator datorită efectului bacteriostatic și, nu în ultimul rând, diminuarea edemului sinusal cât și la nivelul mucoasei respiratorii.

Haloterapia ajută imunitatea organismului datorită efectelor de stimulare a producţiei și de potenţare a efectelor macrofagelor şi fagocitelor.

Studiile extensive menţionează că, după efectuarea curei şi a şedinţelor de întreţinere săptămânale,  patologiile care apar ulterior au o durată de 5 ori mai scurtă, iar evoluția este net îmbunătățită.

Efectele după o şedinţă de haloterapie activă durează 24 ore iar după o cură, cu frecvenţa zilnică, durează 2-3 luni, spun studiile.

Pentru a întări imunitatea copiilor, este recomandată o cură salină de 7-10 şedinţe, efectuate în zile consecutive.
O şedinţă săptămânală de întreţinere a efectului antiinflamator şi pentru a curăţa mucoasele de eventualii agenţi patogeni.

Pentru a întări imunitatea adulților sunt recomandate 10-15 şedinţe. în funcţie de patologiile asociate şi de efectul dorit, frecvența ședințelor diferă la adulți.

Patologie cronică (astm, rinită, alergie, BPOC, etc) – o ședință la 2 sau 3 zile, timp de minim 3 luni.